Retourinformatie

1. Retourprocedure
2. 14 Dagen Tevredenheidsgarantie
3. Garantie
4. Klachten procedure
5. Bedenktermijn

 

1. Retourprocedure

Niet helemaal tevreden met je bestelling en je wilt het terugsturen? Geen probleem. Je hebt 14 dagen de tijd na ontvangst om je retour bij ons aan te melden. Mocht je toch nog problemen ondervinden dan aarzel niet om ons te contacten per mail of telefoon. We helpen je graag verder!

Nederlandse en Belgische klanten kunnen kosteloos naar ons retourneren binnen 14 dagen na het aanmelden van je retour. Je hebt 14 dagen de tijd na ontvangst van de bestelling om deze te herroepen. Indien redelijkerwijs mogelijk dient het product ongebruikt en onbeschadigd te zijn, van originele labels te zijn voorzien en in de originele verpakking met alle geleverde toebehoren, aan ons te worden geretourneerd. Wij zijn helaas niet in staat om het artikel voor je te ruilen. 


Retourprocedure:

Indien je een retourlabel nodig hebt, kun je deze gemakkelijk downloaden door je retourzending aan te melden. In de volgende stap kun je je ordernummer invullen en het emailadres waarmee de bestelling geplaatst is. Daarna download je het retourlabel. Plak het deel met de barcode op je doos of zak, en geef deze kosteloos af bij het dichtstbijzijnde PostNL.

Klik hier om je retourlabel aan te maken.

Tip: bewaar je verzendbewijs bij afgifte van je retour. Hierdoor kan je zelf altijd zien of je retour goed bij ons is aangekomen. 

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.


 

2. 14 Dagen Tevredenheidsgarantie

Ben je toch niet tevreden over je aankoop? Geen probleem. Bij Bagsplaza.nl heb je 14 dagen bedenktijd. Voor gratis retourneren dien je het product retour aan te melden waarna je vervolgens een retouretiket van ons ontvangt. Mocht je op eigen initiatief willen retourneren, dan kan dat naar het adres op de pakbon. De retourkosten zijn dan wel voor eigen rekening.

Indien redelijkerwijs mogelijk, dient aan de volgende voorwaarden te worden voldaan:

 • Artikelen dienen ongebruikt, onbeschadigd en compleet te zijn
 • Artikelen dienen voorzien te zijn van originele labels.
 • Artikelen dienen ongedragen en ongewassen te zijn.
 • Artikelen dienen volgens de meegeleverde instructies gebruikt te worden.

Wanneer de geretourneerde artikelen niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden behoudt Bagsplaza.nl zich het recht voor om waardevermindering in rekening te bregen. 


Bagsplaza.nl heeft een bedenktermijn van 14 dagen, als je niet tevreden bent met het product dan kun je zonder opgaaf van reden het artikel retour sturen. Je betaalt dan geen verzendkosten. 

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 
3. Garantie

Bagsplaza.nl garandeert dat elk door haar geleverd artikel voldoet aan de normale eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid. Als dat niet zo blijkt te zijn neem dan contact met ons op, wij zullen de garantie afhandeling met de fabrikant volledig verzorgen. Voor de geleverde producten geldt een garantie zoals de leveranciers deze bieden, deze gelden naast de wettelijke regelgeving omtrent garantie en conformiteit.
 
Er kan geen sprake zijn van garantie indien:
 • De slijtage als normaal kan worden beschouwd.
 • Er veranderingen in of aan het product zijn aangebracht, waaronder reparaties uitgevoerd door andere, dan de door de fabrikant aangewezen, service- of reparatiediensten.
 • Er gebreken zijn ontstaan die het gevolg zijn van niet met de bestemming corresponderend gebruik of onoordeelkundig gebruik.
 • Er beschadiging is ontstaan door opzet, grove onachtzaamheid of nalatig onderhoud.
 • Garantie geldt alleen voor product- en of fabricage fouten. Schade of oneigenlijk gebruik zijn uitgesloten van garantie. Dit ter beoordeling van de betreffende fabrikant van het product.
 • Voor veel koffers geldt de standaard garantie op fabrieksfouten van ieder specifiek merk (bv. rits, wielen, handvat, etc bij normaal gebruik); transportschade veroorzaakt door bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij of vrachtafhandelaars valt hier niet onder.
 • Producten waarbij sprake is van garantie zullen worden gerepareerd of vervangen worden zonder kosten.
 • Reparaties of vervanging hebben geen effect op de garantie periode.
 • Indien er oneigenlijk beroep wordt gedaan op de garantie regeling, zullen de kosten van de klacht niet vergoed worden.  
 • Heb je klachten over een product? neem dan contact op met onze klantenservice. Wij nemen contact op met de fabrikant en zorgen vervolgens voor de correcte afhandeling van de garantie.

 4. Klachten procedure:

Als je een klacht hebt kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Bagsplaza.nl

 
Indien wij telefonisch niet bereikbaar zijn kan je ons ook een mailtje sturen. Dat kan naar onderstaand emailadres. U ontvangt uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie.
 

Klantenservice:   085-0013743
Openingstijden: maandag t/m/ vrijdag 09:00 – 17:00
Email: klantenservice@bagsplaza.nl


Tot slot wijzen wij je op jouw recht om je te wenden tot de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag. Of om je te wenden tot de website www.sgc.nl. Tevens kan je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 


 

5. Bedenktermijn:

 

Herroepingsrecht
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Na het moment van herroepen heb je nogmaals 14 dagen de tijd om je bestelling terug te sturen. 
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jouw aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.
Je kan hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier van herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht. Het herroepingsrecht formulier is meegezonden met je orderbevestiging.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Download hier het Europese modelformulier voor herroeping.

Aangezien het retouradres verschilt per product, kunt u voor het juiste retouradres kijken op het adres wat op het retourformulier in de e-mail zit.


Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je herroeping van de bestelling, van ons terug.
Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht.
Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld aan ons terug te zenden.
Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor onze rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
.


Algemene Voorwaarden
Wanneer je een bestelling plaatst bij Bagsplaza.nl stem je in met onze Algemene Voorwaarden

Toegevoegd aan je winkelwagen